Taxipas

Taxipas halen

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die graag aan de slag wil als taxichauffeur. Dit kan binnen het personenvervoer, leerlingenvervoer of zorgvervoer. Om toegelaten te worden tot het examen moet je minimaal 18 jaar zijn. Er is geen maximumleeftijd, iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan deelnemen aan de opleiding en het examen. Dit geldt zowel voor de volledige taxipas als de beperkte taxipas voor taxi.

Vraag een terugbelverzoek aan

We bellen je om de beste rijcursus voor je te bespreken:

beperkte certificering

Met de beperkte chauffeurskaart taxi mag u alleen rijden met vaste passagiers, op vaste routes en op vaste tijden en mag u geen financiële handelingen verrichten in de taxi.

Voorwaarden beperkte chauffeurskaart taxi

Voordat u de beperkte chauffeurskaart taxi kunt aanvragen, moet u onder andere bij het CBR het Chauffeursdiploma taxi beperkt halen. Als u dit diploma heeft gehaald en aan de andere voorwaarden voldoet, kunt u de beperkte chauffeurskaart taxi bij Kiwa Register aanvragen.

volledige certificering

Met de volledige chauffeurskaart taxi mag u alle soorten taxivervoer verrichten.

Voorwaarden volledige chauffeurskaart taxi

Voordat u de volledige chauffeurskaart taxi kunt aanvragen, moet u onder andere bij het CBR het chauffeursdiploma taxi halen. Als u dit diploma heeft gehaald en aan de andere voorwaarden voldoet, kunt u de chauffeurskaart aanvragen op de site van Kiwa Register.